De onderdelen van een goede productie

Productiewerk wordt vaak onderschat. Een programma of evenement regelt zichzelf niet zomaar, daar gaat een heleboel werk aan vooraf.

Een (bijna) waterdicht plan

Om te beginnen is er een plan nodig. Zoals ik al zei, is er een hoop werk aan de winkel wanneer er een programma of evenement geproduceerd moet worden. Een duidelijk stappenplan met daarbij deadlines toegevoegd, is van groot belang. Op die manier weet je wat wanneer gedaan moet worden, wat al geregeld is en waar je nog achteraan moet. Ook geeft dit meer een overzicht van de plannen en of het haalbaar is. Als dat laatste het geval is, kan je met het plan overgaan tot actie.

Bedenkend en uitvoerend

Soms is een team dat een productie doet, onderverdeeld in twee delen, het deel dat de plannen bedenkt en maakt en het deel dat deze bedachte plannen uitvoert. Soms is deze twee deling er niet en doet iedereen deze beide delen. Voor je aan het werk kan gaan, is het goed om duidelijk te hebben hoe dat voor deze productieklus zit. Weet je het niet zeker? Check het dan, daar is niks mis mee.

Van de invulling…

Wat betreft de invulling van de programma’s moet natuurlijk veel geregeld worden. Als er artiesten of experts uitgenodigd moeten worden, kan je hier maar beter snel mee beginnen. Agenda’s zitten immers snel vol en je wilt wel de mensen van je voorkeur voor je programma anders loop je de kans dat je het idee en dus de invulling van je hele programma moet veranderen, bijvoorbeeld wanneer de hoofdgast niet kan. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Op tijd aan de slag dus.

Tot de aankleding…

Ook qua decor heb je natuurlijk het een en ander nodig. Er is best wel wat aankleding nodig. De aankleding en het decor zorgen ervoor dat je een bepaalde sfeer kunt neerzetten. Hiervoor hoef je niet allemaal nieuwe spullen aan te schaffen. Je kan ook gaan voor gebruikte horeca stoelen bijvoorbeeld. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kan je hier dus voor kiezen. Of kies bijvoorbeeld voor een horeca terrastafel om producten op uit te stallen, om maar iets te noemen. Het is maar net wat je wilt en wat er in je productieplan zet wat betreft decor.

En alles daaromheen

En nu vergeet ik vast belangrijke dingen te noemen. Maar een belangrijk dingen dat ik nog wel wil noemen is: maak plezier! Productiewerk is hartstikke leuk!