Een bedrijf van en voor jou

Als je overweegt om een bedrijf op te zetten in Nederland, dan is een éénmanszaak een van de meest populaire opties. In deze blog zal ik je een aantal nuttige tips en informatie geven over het starten van een éénmanszaak in Nederland. Lees je mee?

Kies een bedrijfsnaam

Voordat je kunt beginnen met het registreren van je éénmanszaak, moet je een bedrijfsnaam kiezen. Dus wat wordt het? Ga je voor een grappige woordspeling of kies je voor iets dat lijkt op je eigen naam. Zorg ervoor dat de naam past bij het soort bedrijf dat je wilt starten en dat de naam nog niet in gebruik is door een ander bedrijf. Als een naam al in gebruik is, kan je deze niet voor jouw bedrijf registreren.

Registreer je éénmanszaak bij de Kamer van Koophandel

Het is verplicht om je éénmanszaak te registreren bij de Kamer van Koophandel. Je kunt dit online doen via de website van de KvK. Bij de registratie geef je onder andere aan wat voor soort bedrijf je start, wat je bedrijfsnaam is en wie de eigenaar is. Zo wordt er eerlijk omgegaan met de belastingzaken bijvoorbeeld.

Regel eventuele vergunningen en verzekeringen

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je start, heb je mogelijk vergunningen nodig om te mogen opereren. Informeer bij de gemeente of branchevereniging of dit voor jouw bedrijf van toepassing is. Daarnaast is het verstandig om zakelijke verzekeringen af te sluiten om je bedrijf te beschermen tegen eventuele schade en aansprakelijkheid. Het regelen van deze zaken kan best wat tijd in beslag nemen vooraf, dus zorg dat je hier ruim op tijd aan begint. Anders kan het zomaar zo zijn dat de boel rondom jouw bedrijf stil komt te staan omdat je op de juiste papieren wacht.

Houd je administratie bij

Als éénmanszaak ben je verplicht om een boekhouding bij te houden en om belastingaangifte te doen. Het is dus belangrijk om vanaf het begin een goede administratie bij te houden en om alle inkomsten en uitgaven goed te documenteren.

Bekend op het net

Als bedrijf kan je niet meer wegblijven van het internet. Via het wereldwijde web zal men je het snelste vinden en dat is belangrijk als je klussen binnen wilt halen. Het is dus belangrijk dat je website en product of dienst online te vinden is. Om te zorgen dat men dit kan vinden via de online zoekmachines kan je een google shopping specialist in de arm nemen. Door middel van een strategie zal jouw bedrijf vaker opkomen in google. Je kan een seo specialist omgeving Amsterdam vinden via Blauwe Monsters.