Waarom je linkbuilding en social media marketing niet zelf moet doen

Als je een bedrijfseigenaar bent die probeert om online te groeien, dan heb je waarschijnlijk gehoord van linkbuilding en social media marketing. Maar, waarom zou je deze taken uitbesteden? Het antwoord is simpel: omdat ze complex zijn en tijd kosten. Bovendien kan een onervaren persoon gemakkelijk fouten maken die de online reputatie van je bedrijf kunnen schaden.

Linkbuilding en social media marketing zijn beide technieken die gebruikt worden om de zichtbaarheid van je bedrijf op het internet te vergroten. Maar ze zijn niet zo eenvoudig als ze klinken. Ze vereisen een diepgaande kennis van de algoritmen van zoekmachines en sociale media platforms, evenals een strategische aanpak om effectief te zijn.

De complexiteit van linkbuilding en social media marketing

Beide technieken hebben hun eigen complexiteiten die moeilijk te begrijpen en te implementeren kunnen zijn voor beginners.

De technische kant van linkbuilding

Linkbuilding gaat niet alleen over het krijgen van zoveel mogelijk links naar je website. Het gaat ook over de kwaliteit van die links. Zoekmachines zoals Google kijken naar de relevantie en autoriteit van de websites die naar jou linken. Het beheren van deze aspecten kan behoorlijk complex zijn, en het is waarom linkbuilding uitbesteden vaak een verstandige keuze is.

Het belang van strategie in social media marketing

Social media marketing gaat niet alleen over het posten van content op je sociale media accounts. Het gaat ook over interactie met je publiek, het bouwen van relaties, en het gebruik maken van de juiste hashtags en trefwoorden om je bereik te vergroten. Dit vereist een grondige kennis van elk platform en een goed doordachte strategie.

De voordelen van het uitbesteden van deze taken

Door deze taken uit te besteden, kun je tijd besparen en er zeker van zijn dat ze correct worden uitgevoerd. Professionele bedrijven hebben de nodige ervaring en kennis om effectieve linkbuilding en social media marketing strategie├źn te implementeren.

Bovendien kunnen zij je helpen bij het vermijden van eventuele risico’s en valkuilen, zoals het krijgen van een straf van Google voor slechte linkbuilding praktijken of het verliezen van volgers op social media door slechte interactie.

De mogelijke risico’s als je het zelf probeert

Als je besluit om deze taken zelf uit te voeren zonder voldoende kennis of ervaring, loop je het risico fouten te maken die schadelijk kunnen zijn voor je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld links krijgen van websites met een lage autoriteit of spammy inhoud, wat kan leiden tot straffen van zoekmachines. Of je kunt je volgers irriteren met te veel berichten of irrelevante inhoud, waardoor ze stoppen met het volgen van je accounts.

In conclusie, hoewel linkbuilding en social media marketing belangrijk zijn voor de online groei van je bedrijf, is het meestal het beste om deze taken uit te besteden aan professionals om mogelijke problemen te vermijden en de beste resultaten te behalen.